Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@04:26:23 GMT

طعنه نشریه «نیوز ویک» به ترامپ

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۵۶۷۶۴۸

طعنه نشریه «نیوز ویک» به ترامپ

خبرگزاری فارس: نشریه «نیوز ویک» در دو یادداشت جداگانه به تحلیل و بررسی جوانب احتمالی دنبال کردن سیاست «تغییر رژیم در ایران» توسط آمریکا پرداخت.

در یادداشت اول، «اسکات مدل»، استاد دانشگاه «جرج تاون» در دفاع سیاست آمریکا در خصوص تغییر رژیم در ایران می‌نویسد: «باید به جای این‌که رفتار آن‌ها را تغییر دهیم، رفتار خودمان را عوض کنیم و به ۴۰ سال فشار شکست‌خورده علیه ایران خاتمه دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران اکنون نیز سیاست فشار حداکثری ترامپ را در راستای تغییر رژیم می‌بیند. همچنان که تهدید ایران رو به افزایش می‌رود، واشنگتن باید به‌جای جنگ یا تحریم اقتصادی بیشتر، بر روی ایجاد درگیری داخلی که می‌تواند به تغییر از درون منتج شود تمرکز کند».

وی می‌افزاید: «واشنگتن می‌تواند و باید ساختار، بودجه و دیدگاه لازم را که در جنبش ناموفق سبز وجود نداشت تأمین کند. اخیراً این مورد را به عنوان راهی جدید برای تغییر رژیم در ایران مطرح کرده‌ام».

مدل در توجیه نیاز به تغییر رژیم در ایران، به ادعاهای تکراری همچون «حمایت از تروریسم» اشاره می‌کند و می‌نویسد ایرانی‌ها از سال ۱۹۷۹ (۱۳۵۷) بی وقفه به‌دنبال کشتن آمریکایی‌ها بوده‌اند.

این استاد دانشگاه آمریکایی همچنین گزینه تغییر رژیم در ایران از طریق حمله نظامی را رد کرده و می‌نویسد، ایران مشابه عراق نیست و می‌تواند به طرز قابل توجهی مقابل نیروهای نظامی رو در روی خود بایستد و این جنگ را به کل منطقه بکشاند. ایران برخلاف عراق، به پهپادهای مسلح و زرادخانه‌های عظیم راکتی و موشکی مجهز بوده و قادر است کل حمل‌ونقل دریایی در خلیج فارس را ماه‌ها متوقف کند.

مدل می‌افزاید، ایران قادر و مشتاق به تخریب منافع آمریکا است. برخی می‌گویند لغو توافق هسته‌ای از سوی آمریکا و بازگرداندن تحریم‌ها علت رویارویی‌های جدی اخیر تهران علیه واشنگتن هستند ولی در واقع ایران ده‌ها مورد حمله علیه آمریکا و متحدانش را پیش از برجام و بعد از آن ترتیب داده است.

در مقابل، «کرت میلز»، ستون‌نویس محافظه‌کار نیوزویک در یادداشتی با اشاره به مقاله‌ای در نشریه «فارین افرز» می‌نویسد طی دهه‌های اخیر، «تنها یک کشور دشمن دائم و قسم‌خورده آمریکا بوده و آن ایران است». او می‌افزاید، با این حال آمریکا اکنون دچار رکود اقتصادی است، از شیوع ویروس کرونا رنج می برد و شکافی داخلی را تجربه می‌کند که در ۱۶۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. کاخ سفید باید پیش از مشغولیت به امور هر کشور دیگری، «به خانه خود سر و سامان بدهد».

وی می‌افزاید، در حالی که آمریکایی‌ها ایمان خود را به دولتشان از دست داده‌اند، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا خود را «متعهد به پرتاب سنگ از داخل خانه‌ای شیشه‌ای می‌داند». وی اخیراً تحریم‌های جدیدی را علیه ایران و ونزوئلا اعمال کرده و به اتهام‌زنی علیه دولت‌های این دو کشور پرداخت.

میلز می‌نویسد، آمریکا در تخاصم علیه ایران، تقریباً در کل عرصه جهانی تنها است اما دولت همچنان بی‌وقفه بر طبل رویارویی با این کشور می‌کوبد. «باراک اوباما» رئیس‌جمهور پیشین آمریکا تمایل داشت با تهران به توافق رسیده و منافع واشنگتن در منطقه را به شکل دیگری رقم بزند اما ترامپ با لغو این توافق بدون در نظر گرفتن جایگزین برای آن و همچنین ترور [سردار شهید] «قاسم سلیمانی»، به توسعه سیاست خارجی آمریکا ضربه زد.

در ادامه یادداشت میلز آمده است، تغییر سیاست آمریکا به سوی تغییر رژیم در ایران بی‌تدبیری است. هنگامی که بحث تغییر رژیم از طریق اقدام نظامی پیش می‌آید نگرانی از تکرار ناکامی‌های پیشین آمریکا در خاورمیانه مطرح می‌شود. از سوی دیگر چیزی نظیر انقلاب فرانسه اخیراً دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است اما آمریکا باید همواره از مداخله بیش از حد در کشوری که چیز زیادی از آن نمی‌داند پرهیز کند.

میلز در پایان با اشاره به جمله پامپئو درباره ایران می‌نویسد: «این آمریکا است که باید مانند یک کشور عادی رفتار کرده و پای میز مذاکره بازگردد».

منبع: فردا

کلیدواژه: ترامپ آمریکا تغییر رژیم در ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۶۷۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود

برنی سندرز به شایعات مربوط به کناره‌گیری‌اش از سیاست پایان داد و عنوان کرد بار دیگر نامزد مجلس سنا می‌شود.

به گزارش مشرق، در حالی که گمانه‌زنی‌های بسیاری در مورد برنی سندرز مبنی بر کناره‌گیری از سیاست به دلیل سن بالایش مطرح شده بود، این سناتور دموکرات ۸۲ ساله آمریکایی در اظهاراتی، بیان کرد بار دیگر برای نامزدی مجلس سنا اقدام می‌کند.

به گزارش آسوشیتدپرس، سندرز در حالی از تصمیم خود برای ورود به سنا خبر داد که مواضعش در مورد جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان جنگ غزه به شدت انتقادی شده و مدت‌هاست، شکاف گسترده‌ای میان دیدگاه‌های او و بایدن در اینباره ایجاد شده است.

سندرز از نحوه مدیریت بایدن در رابطه با رژیم اسرائیل انتقاد کرده و خواستار پایان فوری جنگ غزه شده است. در این راستا تاکید وی بر گسترش کمک‌های بشردوستانه برای حمایت از مردم غزه و توقف حمایت‌های رئیس‌جمهور آمریکا از رژیم صهیونیستی بوده است.

این سناتور دموکرات آمریکایی در گفتگو با آسوشیتدپرس به صراحت عنوان کرد: ما در یک لحظه سیاسی پیچیده و دشوار زندگی می‌کنیم و من به شدت با بایدن در مورد جنگ غزه مخالف هستم.

سندرز در رابطه با انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو در آمریکا نیز اظهاراتی را مطرح و با اشاره به رقابت میان ترامپ و بایدن اینطور بیان کرد: دونالد ترامپ از من خطرناک‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکاست.

وی با ترسیم چشم‌انداز احتمالی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، هدف خود از تلاش برای بازگشت به سنا را ناشی از نگرانی در مورد آینده دموکراسی در آمریکا اعلام کرد و گفت از بسیاری جهات انتخابات ۲۰۲۴ را مهم‌ترین انتخابات در طول زندگی مردم آمریکا می‌داند.

او پس از اعلام نامزدی دوباره‌اش برای تداوم حضور خود در سنا، در این رابطه که احتمال دارد آمریکا در صورت بازگشت ترامپ از یک کشور دموکرات به سمت کشوری اقتدارگرا حرکت کند، هم صحبت کرده و عنوان کرد برایش سوال است که آیا پس از برگزاری نتایج انتخابات ۲۰۲۴ دولتی کارآمد در این کشور روی کار خواهد آمد یا خیر.

از زمان آغاز جنگ غزه، سندرز از جمله مهم‌ترین سیاستمداران آمریکایی بوده است که مواضع حمایت‌آمیز رئیس‌جمهور آمریکا در قبال رژیِم صهیونیستی را مورد نقد قرار داده و از برقراری آتش‌بس دائمی در غزه حمایت کرده است.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • کمال خرازی: اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم/ دو سال پیش اعلام کردم که ایران ظرفیت تولید بمب هسته ای دارد؛ امروز هم آن ظرفیت هست، ولی ما تصمیمی برای تولید بمب هسته‌ای نداریم/ احتمال جنگ فراگیر در منطقه هنوز برطرف نشده
  • اتمام حجت هسته‌ای ایران با اسرائیل و آمریکا | موجودیت ایران تهدید شود، دکترین هسته‌ای خود را تغییر می‌دهیم | اگر اسرائیل به حمله ایران پاسخ می داد...
  • کمال خرازی : در صورت تهدید موجودیت ایران دکترین هسته‌ای خود را تغییر می دهیم
  • اگر موجودیت ایران تهدید شود، ناچاریم دکترین هسته‌ای خود را تغییر دهیم
  • ادعای مقام آمریکایی علیه ایران | لوید آستین: ارسال تسلیحات به اسرائیل متوقف شد
  • برنی سندرز بار دیگر نامزد سنا می‌شود
  • اذعان «آسپیدس» به هدف قرار گرفتن ناو ایتالیایی در خلیج عدن
  • اتحاد مثلث علیه منافع ایران/ بررسی تأثیرات توافق امنیتی میان آمریکا و عربستان بر روابط سعودی‌ها با ایران
  • آمریکا در مسئله فلسطین در حال عوض کردن جلاد و شهید است / خیزش‌های اروپا و آمریکا منجر به سقوط صهیونیست خواهد شد
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است