Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس – حسن شیخ حایری: بشریت از زمانی که خود را شناخته، با انواع ابتلائات و از جمله بیماری ها درگیر بوده است، بیماری هایی که برخی از آن ها به یک اپیدمی و یا پاندمی تبدیل شده و جمع قابل توجهی را تحت تأثیر قرار داده است. در این زمینه، نام هایی مانند مرگ سیاه، طاعون و آبله در قرون گذشته و آنفلونزا، ایدز و ابولا در قرون اخیر به گوش ها آشناست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون نیز زندگی بشر در دنیا و از جمله ایران با نام «کرونا» پیوند خورده و بشر در تلاش است تا در مسیر مبارزه با این بیماری همه گیر، تجربه های جدیدی کسب کند و گام های بلندتری بردارد.

و اما یکی از راه های آشنای مبارزه با بیماری های همه گیر، تزریق «واکسن» و گسترش آن برای ایجاد ایمنی نسبی در برابر زنجیره انتقال بیماری است، امری که در مبارزه با کرونا هم پیگیری و دنبال می شود، اما همچنان هستند برخی افراد که با عدم تزریق واکسن و همچنین دامن زدن به «واکسن هراسی»، در برابر نظر متخصصان علم پزشکی ایستاده و گسترش ایمنی سازی در برابر این بیماری همه گیر را با مشکل مواجه ساخته اند.

بر این اساس نظر مراجع معظم تقلید را بویژه در موضوع «واکسن هراسی» جویا شدیم.

در متن نامه ارسالی به آیات عظام آمده است: «همان طور که مستحضر هستید امروزه جهان درگیر یک بیماری همه گیر شده است. همچنین برای مبارزه با این بیماری همه گیر، واکسیناسیون سراسری بر اساس صلاحدید و توصیه متخصصان علم پزشکی در دستور کار قرار گرفته، اما همچنان برخی با ایجاد تشکیک درباره این توصیه، آن را نفی می کنند و حتی به واکسن هراسی دامن می زنند.»

همچنین در ادامه این نامه این پرسش مطرح شده که با توجه به آن که متخصصان پزشکی بر این عقیده اند تا افراد واکسینه شده علیه کرونا به درصد معینی نرسند، واکسیناسیون نمی تواند اثرگذار باشد، آیا افراد می توانند بگویند تزریق یا عدم تزریق واکسن یک تصمیم شخصی است و ارتباطی با دیگران ندارد؟ ضمن آن که ترساندن دیگران از تزریق واکسن چه حُکمی دارد؟

در این باره دفتر آیت الله العُظمی عبدالله جوادی آملی همگان را به دعا، رعایت شیوه نامه های بهداشتی و تزریق واکسن فرا خوانده و آورده است: «مؤمنان نباید در کاری که تخصص ندارند، اظهارنظر نکنند، ضمن آن که نباید دیگران را از تزریق واکسن ترساند.»

همچنین دفتر آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی نیز در پاسخ به استفتاء خبرنگار خبرگزاری فارس آورده است: «لازم است در این زمینه بر اساس تشخیص و توصیه متخصصان عمل نمایید.»

و اما مرقومه دفتر آیت الله العظمی سیدمحمدعلی علوی گرگانی نیز در این باره به این شرح است: «موضوع ضرورت و یا عدم ضرورت زدن واکسن و شخصی یا اجتماعی بودن آن باید توسط متخصصین پزشکی تعیین شود.»

اکنون باید به این نکته هم توجه داشت که «کرونا» نسبت به همه گیری های قبلی، واجد برخی پیچیدگی های خاص است، به طور مثال برخی افراد بدون داشتن هیچ گونه علامتی از کووید19، ناقل این بیماری هستند و از این رو تردیدی نیست که هیچ یک از ما نباید از بار مسئولیت خود در مسیر مبارزه همگانی با این بیماری شانه خالی کنیم.

همچنین با توجه به پاسخ مراجع عظام تقلید به این استفتاء و البته سیره عملی آیات عظام بویژه رهبر خبیر و بصیر انقلاب اسلامی در مبارزه با بیماری کرونا در کنار اهتمام آنان بر واکسینه کردن خود و تشویق دیگران به این امر، وظیفه همگان در مسیر مبارزه با این بیماری مشخص و مُبرهن می نماید و هر فرد موظف است برای برائت ذمّه خود و نداشتن حق الناسی بر گردن، نقش فردی و اجتماعی خویش را در این زمینه ایفا کند.

انتهای پیام/۷۸۰۲۸

منبع: فارس

کلیدواژه: مراجع معظم تقلید مبارزه با کرونا واکسیناسیون واکسن هراسی استفتاء آیت الله جوادی آملی آیت الله مکارم شیرازی آیت الله علوی گرگانی بیماری همه گیر تزریق واکسن واکسن هراسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۵۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه برگی غلات خصوصاً زنگ زرد در شهرستان میاندوآب 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رضا مقدم مدیر جهاد کشاورزی این شهرستان در حاشیه برگزاری این مانور گفت: مانور مبارزه با بیماری‌های لکه برگی غلات بویژه زنگ زرد در راستای صیانت از دسترنج کشاورزان با حضور ۲۷ اکیپ شامل ۸ اکیپ از کارشناسان ستاد مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی، ۱۶ اکیپ از کارشناسان شرکت‌های فنی مهندسی کشاورزی، ۳ اکیپ از مسئولان فنی داروخانه‌ها و کلینیک‌های گیاهپزشکی این شهرستان، صبح امروز در مزارع غلات برگزار شد.

وی افزود: با توجه به بارندگی‌های اخیر، افزایش رطوبت در مزارع و شرایط آب و هوایی مساعد از جمله دمای بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سانتیگراد برای گسترش بیماری‌های لکه برگی غلات علی الخصوص زنگ زرد گندم، پایش، ردیابی و کنترل بیماری در مزارع گندم منطقه ضروری است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب یادآور شد: در محصول گندم بیشترین عملکرد گندم به ۳ برگ انتهایی که به خوشه و یا سنبله گندم منتهی می‌شود بستگی دارد و حفظ این ۳ برگ انتهایی بسیار مهم است. 
وی ادامه داد: در بازدید‌های میدانی کارشناسان جهاد کشاورزی میاندوآب، علائم بیماری زنگ زرد در بعضی مزارع این شهرستان در برگ‌های پایینی غلات، مشاهده شده است از اینرو جهت حفظ ۳ برگ انتهایی، جلوگیری از خسارت احتمالی و گسترش طغیانی بیماری، ضروری است زارعین شهرستان، با انجام مشاوره با کارشناسان جهاد کشاورزی و کلینیک‌های گیاهپزشکی، نسبت به سمپاشی مزارع گندم خود، با استفاده از سمومی با دوام حفاظتی بالا به غیر از تیلت اقدام نمایند.
مقدم عنوان کرد: در راستای کنترل بیماری زنگ زرد، ارقام گندم مقاوم به این بیماری از جمله پیشگام و میهن توسط کارشناسان جهاد کشاورزی این شهرستان جهت کشت به گندمکاران توصیه شده است. همچنین قبل از شروع بارندگیها، جهت جلوگیری از گسترش بیماری به سایر مناطق، در سطح ۴۸۰ هکتار از مزارع غلات، کانون کوبی انجام شده است.
وی افزود: در راستای کنترل بیماری‌های لکه برگی بویژه زنگ زرد و جلوگیری از خسارت احتمالی، با صدور اطلاعیه‌های پیش آگاهی، تهیه و نصب بنر در سطح روستاها، برگزاری دوره‌های آموزشی ترویجی، تشکیل جلسه با دهیاران، ارسال پیامک کوتاه و اطلاع رسانی گسترده در فضای مجازی به زارعین شهرستان، درخصوص یک نوبت سمپاشی مزارع گندم، قبل از آلودگی مزارع، اطلاع رسانی مناسب انجام گرفته است.
مقدم اذعان داشت: گندم بعنوان یک محصول استراتژیک، عمدترین محصول زراعی شهرستان میاندوآب است که امسال بیش از ۱۸ هزار و ۶۱۹ هکتار از اراضی این شهرستان به کشت محصول گندم اختصاص یافته است و پیش بینی می‌شود بیش از ۹۳ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.
وی اضافه کرد: در راستای کنترل عوامل خسارتزا و تولید محصول سالم، تاکنون در ۱۶ هزار و ۱۴۳ هکتار از مزارع گندم با علف‌های هرز و در ۸ هزار و ۷۹۶ هکتار از مزارع گندم با آفت سن غلات در مرحله مادری مبازره انجام گرفته است.

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • اجرای مانور مبارزه با بیماری‌های لکه برگی غلات خصوصاً زنگ زرد در شهرستان میاندوآب 
  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • ۲ هزار هکتار با بیماری‌های برگی غلات در آذربایجان غربی مبارزه شد
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • کسانی که واکسن آسترازنکا تزریق کرده‌اند بخوانند | این واکسن کرونا خونمان را لخته کرده است؟
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • خدماتی که صندوق صعب‌العلاج به بیماران تالاسمی ارایه می دهد
  • خدمات صندوق صعب‌العلاج برای بیماران تالاسمی
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!